Het wonen en werken van morgen

Hoe mooi zou het zijn als alles werkt met slechts één knop?

De mogelijkheden zijn eindeloos

Gebouwauto-matisering

Slimme gebouwen worden steeds vaker de norm. Of het nu om een kantoorgebouw of woning gaat, gebouwautomatisering heeft verschillende voordelen. Hoe fijn is het dat uw kantoorgebouw op de gewenste temperatuur is als u de ruimte binnenloopt? Dit zorgt niet alleen voor comfort, maar u bespaart uiteindelijk ook energie! Dit is niet het enige wat er met gebouwautomatisering mogelijk is. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Plan direct een afspraak in

Wat is er allemaal mogelijk met gebouwautomatisering?

Bij Doman Comfort ontwikkelen we gebouwautomatiserings-systemen geheel op maat. Denk aan het automatiseren van verlichting, beveiliging en zonwering. Wij koppelen deze systemen aan elkaar, zodat deze op elkaar afgestemd kunnen worden. En dat alles is allemaal bestuurbaar via één systeem: een KNX-systeem. Er zijn verschillende mogelijkheden met een automatiseringssysteem, zoals: 

1. Toegangsbeheer

Door automatische toegangscontrole toe te passen in uw smart building, krijgt u inzicht in wie er in een bepaalde ruimte is geweest. Bovendien kunt u met gebouwautomatisering ook bepaalde ruimtes afsluiten op bepaalde tijdstippen en het houdt onbevoegden buiten. Een systeem als deze wordt vaak gecombineerd met camerasystemen of een alarmsysteem.

2. Klimaat

Met gebouwautomatisering heeft u altijd de gewenste temperatuur in uw slimme gebouw. Een klimaatsysteem heeft diverse voordelen:
  • Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat productiviteit en een comfortabele temperatuur hand in hand gaan. Door een goed geregeld klimaatsysteem gaat de productiviteit omhoog en heeft u minder last van gezondheidsklachten.
  • Een systeem als deze is ook uitstekend te koppelen met een zonwering. Zodra de temperatuur stijgt doordat de zon op de ramen staat, gaan de zonweringen automatisch naar beneden.

Gebouwautomatisering

3. Verlichting

Weet u niet meer of u de lichten heeft uitgedaan in uw kantoor? De verlichting in een smart building is makkelijk te regelen op afstand met gebouwautomatisering. Ook kunt u ervoor kiezen dat de lichten automatisch uitgaan op een bepaalde tijd. Bovendien is de verlichting geheel automatisch af te stemmen op de seizoenen van het jaar. Als het vroeger donker wordt in de winter, is het systeem zo af te stellen dat de lichten eerder aangaan.

Lees meer over verlichting automatiseren

4. Beveiliging

Op het gebied van veiligheid zijn er veel mogelijkheden
voor gebouwautomatisering. Wanneer u een melding van een mogelijke inbraak krijgt, kijkt u gemakkelijk mee via uw mobiel. Ook kunt u verschillende zaken aanpassen in het systeem dat wij meeleveren, zoals wanneer de inbraakbeveiliging geactiveerd moet worden. Ook voor brandveiligheid zijn er diverse mogelijkheden. 

Gebouwautomatisering

5. Camerasystemen

Door camerasystemen te koppelen met verschillende andere geautomatiseerde systemen, haalt u alles uit uw gebouwautomatisering. Wanneer een camera verdachte activiteiten waarneemt, is het mogelijk om een aanwezigheidssimulatie aan te zetten. Hierbij gaan er bijvoorbeeld automatisch lichten aan, waarmee je potentiële inbrekers afschrikt.

Dit zijn maar een paar voorbeelden van wat er allemaal mogelijk is met gebouwautomatisering. Al deze systemen zijn met elkaar te combineren voor maximaal comfort. Bent u benieuwd wat de mogelijkheden op het gebied van slimme gebouwen zijn? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Waarom kiezen voor gebouwautomatisering van Doman?

Doman Comfort houdt zich al jaren bezig met het wonen en werken van morgen. Met onze kennis van domotica en zonnepanelen hebben we diverse mooie projecten uit mogen voeren voor bedrijven en particulieren. Vanuit onze vestiging in Oud-Beijerland helpen wij onze klanten uit de omliggende regio’s met gebouwautomatisering.

Of het nu gaat om gebouwautomatisering van een woning of een bedrijfspand, persoonlijk contact staat bij ons voorop. Zo weet u zeker dat het automatiseren van uw gebouw geheel naar wens verloopt. Neem vrijblijvend contact met ons op, dan kijken we samen hoe we uw gebouw toekomstbestendig kunnen maken!

Maak nu een afspraak


gebouwautomatisering