Het wonen en werken van morgen

Hoe mooi zou het zijn als alles werkt met slechts één knop?

Voor optimaal comfort

Domotica-systeem

Domoticasystemen worden steeds populairder onder particulieren en bedrijven. Het zorgt immers voor meer comfort en gemak. Wilt u meer weten over wat een domoticasysteem is en wat het voor u kan betekenen? Lees dan verder of neem contact met ons op.

Neem contact met ons op

Wat is een domoticasysteem?

Met een domoticasysteem automatiseert u als het ware uw woning of bedrijf. Domotica is namelijk bedoeld om verschillende apparaten automatisch te bedienen en aan elkaar te koppelen. Denk hierbij aan een alarmsysteem, verlichting of een klimaatsysteem.

Door deze systemen vervolgens met elkaar te integreren, haalt u het maximale uit uw domoticasysteem. Zo kunt u uw domoticasysteem zo instellen dat de gordijnen automatisch dichtgaan en de airco wordt aangezet wanneer de zon gaat schijnen. En dat alles met één druk op de knop. Het systeem staat in contact met het internet, zodat u ook op afstand gemakkelijk communiceert met het systeem.

Domoticasysteem

Wat is er mogelijk met een domoticasysteem?

De opties zijn eindeloos als het gaat om domotica. Het is dan ook logisch dat domotica de laatste jaren steeds meer aan populariteit wint. Hieronder zijn een paar voorbeelden uitgelicht:

1. Beveiliging met een domoticasysteem

Beveiliging wordt vaak geautomatiseerd en geïntegreerd met verschillende systemen om uw bedrijfspand of woning zo veilig mogelijk te maken. Zo is het mogelijk om bewegingssensoren rond uw huis te plaatsen. Zodra de sensoren activiteit waarnemen, gaan direct uw camera’s aan en is het mogelijk om met uw smartphone mee te kijken. Bovendien is een domoticasysteem te integreren met bijvoorbeeld uw verlichting. Zodra er verdachte activiteiten worden waargenomen, is het mogelijk om de lichten aan te zetten om aanwezigheid te simuleren.

2. Domoticasysteem voor klimaatregeling

Een goed geautomatiseerd domoticasysteem zorgt niet alleen voor extra comfort. Het bespaart ook geld. Zo kunt u het klimaat zo instellen dat de temperatuur in uw bedrijfspand uit wordt gezet wanneer u het pand verlaat. Vervolgens wordt de verwarming vroeg in de ochtend weer aangezet, zodat uw werknemers met een comfortabele temperatuur weer aan het werk kunnen. Ook is het mogelijk om automatisch de airco aan te zetten wanneer de temperatuur te hoog wordt in het bedrijfspand of de woning.

Wilt u weten wat een domoticasysteem nog meer kan? Neem dan gerust contact met ons op.

Domoticasysteem

Het aanleggen en kopen van een domoticasysteem

Het kopen van een domoticasysteem kan een uitdaging zijn. Er zijn veel systemen op de markt en u moet uitzoeken welk systeem bij uw wensen past. Als u verschillende systemen wilt koppelen in één domoticasysteem heeft u ook programmeerkennis nodig.

Doman Comfort helpt u hier graag bij. Wij zijn gespecialiseerd in het plaatsen van domoticasystemen op maat. Dit betekent dat wij aan de hand van uw wensen een domoticasysteem plaatsen dat volledig aansluit op uw huidige slimme apparaten. Doordat wij kennis hebben van het programmeren en plaatsen van domoticasystemen, weet u zeker dat uw systeem optimaal werkt.

Wat kost een domoticasysteem?

De kosten van een domoticasysteem zijn geheel afhankelijk van uw wensen. Als u van plan bent om een groot deel van uw huis te automatiseren, is het vanzelfsprekend dat u meer kosten maakt dan wanneer u alleen de verlichting in uw huis wilt automatiseren. Echter krijgt u wel veel luxe in huis en is het mogelijk om energie te besparen. Wilt u weten hoeveel uw domoticasysteem gaat kosten aan de hand van uw wensen? Neem dan contact met ons op.

Neem contact met ons op


Domoticasysteem